Translate
10 Şubat 2019 Pazar
C Vitamin (Askorbik Asit) Değeri En Yüksek 10 Meyve ve Sebze
C vitamini hangi besinlerde bulunur? C vitamini içeren besinler neler? merak ediyorsanız buyrun... Meyve ve sebzeleri C vitamini yani askorbik asit değerlerine göre sıraladığımız bu ilginç bilgiler içeren videomuz dört kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda brokoli, karnabahar ve lahana gibi taze sebzelerden "c vitamin" değeri en yüksek 10 tanesini göreceğiz. İkinci kısımda kivi, çilek ve portakal gibi taze meyvelerden "c vitamin" değeri en yüksek 10 tanesini göreceğiz. Üçüncü kısımda yine sebzelerden baklagiller sınıfına giren kuru fasulye, mercimek ve nohut gibi kuru baklagillerin "c vitamin" sıralamasını göreceğiz. Ve dördüncü kısımda da yine meyvelerden fakat kuruyemiş olarak tüketilen meyveler ve meyve kuruları (kuru meyveler) içinden c vitamini en yüksek 10 tanesini göreceğiz. Sağlıklı beslenmek için tükettiğimiz gıdaların "besin içeriği"ni ve "besin değeri"ni bilmemiz önemli. Bu sıralamalar için 35 taze meyve; 21 kuru meyve ve kuruyemiş; 37 taze sebze; 10 adet baklagil; yani toplamda 103 meyve ve sebze "C VİTAMİN" değerleri bakımından derecelendirilmiştir. Listedeki meyve ve sebzeler Türkiye'de bulunabilen ve tüketilen sebze ve meyvelerdir. Listedeki meyve ve sebzelerin besin değerlerine ilişkin bilgilerin tamamı tek bir kaynaktan, Amerikan Tarım Bakanlığı (USDA) Tarımsal Araştırma Servisi'nin Standart Referans Veritabanına (https://ndb.nal.usda.gov/ndb/) dayalı olarak hazırlanmıştır. Tutarlı ve doğru bir derecelendirme öncelikli amaç olmuştur. Faydalı olması dileğimle...
► SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM Kanalına Ücretsiz ABONE Olmak İçin Tıklayın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder